• Suna acum:
  • 0743771219

Luni - Vineri ( 12.00 - 20.00 )

Chirurgie

CE TREBUIE SĂ FACEM DUPĂ O EXTRACȚIE DENTARĂ ?
Extracția dentară este o intervenție care se practică mult mai rar astăzi decât în trecut. Cu toate acestea, există puține persoane care să nu fi avut cel puțin o extracție dentară pe parcursul vieții.
Iată ce este bine să faceți și să nu faceți după o extracție dentară. Aceste măsuri și precauții vor ajuta procesul de vindecare și vor reduce riscul unor posibile complicații.
Am avut o extracție dentară. Ce trebuie să fac în continuare ?
Încercați să faceți cât mai puțin efort pe tot parcursul zilei. Dacă doriți să vă odihniți, țineți capul mai sus decât restul corpului pentru a evita posibile sângerări.
Dacă urmează să va culcați, apelați la o pernă suplimentară care să vă țină capul mai sus. Este o idee bună să puneți un prosop pe pernă pentru cazul în care apar mici sângerări.
Care sunt cele mai importante măsuri de precauție ?
1. Evitați alimentele și băuturile calde
Este bine să evitați consumul de alimente foarte calde în primele 2-3 zile după extracție deoarece acestea pot dilata vasele de sânge și astfel vor putea apărea mici sângerări.
Acest aspect este și mai important imediat după extracție, până ce efectul anesteziei trece. Sub efectul anesteziei nu veți putea simți corect temperatură alimentelor existând riscul apariției unor arsuri la nivelul mucoasei orale.
O altă posibilă problemă atât timp cât sunteți sub efectul anesteziei este mușcarea obrajilor sau a limbii datorită dispariției senzației tactile.

2. Nu vă clătiți în zona extracției
Este important să nu deranjați cheagul de sânge ce se formează în orificiul rămas după înlăturarea dintelui. Acesta reprezintă cea mai bună protecție împotrivă infecției și tot el va iniția procesul de vindecare.
În consecință, nu vă clătiți în zonă extracției (cu nici un fel de soluție) și evitați să deranjați cheagul cu limba în primele 24 de ore după extracție.

3. Evitați alcoolul și fumatul cel puțin în prima zi
Băuturile alcoolice pot conduce la apariția sângerărilor și întârzie procesul de vindecare. De asemenea, fumatul crește presiunea sanguină ceea ce poate crește riscul sângerărilor.
Vă recomandăm să evitați fumatul și consumul de băuturi alcoolice cel puțin în prima zi după efectuarea extracției.

4. Păstrați o igienă orală riguroasă
Igiena orală riguroasă este extrem de importantă după orice intervenție chirurgicală. O cavitate bucală curată se va vindeca mult mai repede iar riscul infecției este redus la maxim.
Periați-vă toți dinții dar fiți atenți în zona extracției pentru a nu deranja cheagul. Nu introduceți periuța de dinți în alveolă și nu clătiți prea energic gura.

ADRESA

Aleea Gorunului nr. 12 Complex Micro 17 GALATI

URGENTE (24X7)

Mobil: 0743771219

EMAIL

clinicagadent18@gmail.com

PROGRAM

Luni - Vineri 12 - 20 Sambata - Duminica Inchis